Gå direkt till innehåll
Sandra Klackenborn, hållbarhetschef Dustin.
Sandra Klackenborn, hållbarhetschef Dustin.

Nyhet -

Dustin blir medlemmar i Circular Electronics Partnership

Dustin, som är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux, har gått med i det globala partnerskapet Circular Electronics Partnership (CEP). Syftet med medlemskapet är att Dustin tillsammans med övriga medlemsorganisationer ska jobba mot målet om en cirkulär elektronikbransch 2030.

CEP har samlat en grupp banbrytande globala organisationer och fler än 50 ledande företag inom teknik, konsumentvaror och avfallshantering. Tillsammans ska de, med stöd av bland andra World Economic Forum och World Business Council for Sustainable Development, arbeta för att hitta olika lösningar för att göra branschen cirkulär.

– Detta är ett naturligt steg mot vårt hållbarhetsmål att bli helt cirkulära 2030. För att kunna nå det högt ställda målet är det nödvändigt att samarbeta över gränserna, säger Sandra Klackenborn, hållbarhetschef på Dustin.

CEP har en plan och vision för hur hela elektronikindustrin ska påskynda den cirkulära omställningen. Den identifierar sex vägar till cirkularitet och består av 40 åtgärder som måste vidtas under de kommande tio åren för att göra det möjligt för industrin att bli cirkulär. Stort fokus ligger på att öka livslängden för produkter, bland annat genom cirkulär design.

– Den plan som CEP har tagit fram ligger helt i linje med våra egna intressen. Partnerskapet strävar efter att maximera värdet på produkterna, komponenterna och materialet genom hela livscykeln. Vi ser fram emot att både vara med och bidra till arbetet och själva få draghjälp mot de gemensamma målen, säger Sandra Klackenborn.

Redan idag arbetar Dustin för att bli mer cirkulära. Ett stort fokus ligger på återtag. I fjol lanserade företaget en egen avdelning för takeback och det finns också en ambition att börja sälja använda produkter online.

Ämnen

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Presskontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Presskontakt Head of Communication +46 70 258 62 94

Fredrik Sätterström

Presskontakt Head of Investor Relations +46 70 510 10 22