Gå direkt till innehåll
Sandra Klackenborn
Sandra Klackenborn

Nyhet -

Dustin får ny hållbarhetschef

Sandra Klackenborn blir ny hållbarhetschef på Dustin. Sandra har mer än 10 års erfarenhet av hållbarhetsarbete och kommer närmast från en roll som hållbarhetschef på Ferronordic. Dessförinnan arbetade hon med hållbarhetsfrågor på Telia.

– Jag ser fram emot att vara med på resan att nå våra ambitiösa hållbarhetsmål till 2030. Med min bakgrund och tidigare erfarenhet från branschen hoppas jag på att kunna ha mycket att bidra med. Dessutom brinner jag för att få arbeta proaktivt med mänskliga rättigheter och social rättvisa i vår leverantörskedja samt att fortsätta öka hållbarhetsmedvetandet internt, säger Sandra Klackenborn, hållbarhetschef Dustin.

I september 2020 lanserade Dustin en ny hållbarhetsstrategi. Strategin utgår ifrån tre globala utmaningar som hela samhället står inför och där Dustin kan bidra till förändring; klimatförändringar, en ohållbar resursförbrukning samt sociala ojämlikheter. Strategin består av tre mätbara mål som innebär att Dustin 2030 ska:

  • ha 0 klimatpåverkan i värdekedjan.
  • vara 100 procent cirkulära.
  • genomfört sammanlagt 100 åtgärder för att ytterligare förbättra arbetet inom social jämlikhet.

– Jag är väldigt glad över att Sandra tackat ja till rollen som hållbarhetschef på Dustin. Hennes erfarenhet av internationella och komplexa organisationer i kombination med hennes proaktiva och pragmatiska inställning och inkluderande förhållningssätt kommer att vara värdefull i det pågående arbetet mot att nå våra hållbarhetsmål, säger Martin Lindecrantz, EVP HR & Sustainability, Dustin.

Ämnen

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Presskontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Presskontakt Head of Communication +46 70 258 62 94

Fredrik Sätterström

Presskontakt Head of Investor Relations +46 70 510 10 22