Gå direkt till innehåll
Dustin hjälper företag att mäta sin klimatpåverkan - lanserar koldioxidräknare

Nyhet -

Dustin hjälper företag att mäta sin klimatpåverkan - lanserar koldioxidräknare

Nu lanserar Dustin, som är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux, en koldioxidräknare som ska underlätta för företag att få bättre koll på sina IT-produkters klimatavtryck.

– Det kan vara svårt att få en överblick över sin egen klimatpåverkan och att veta vad man ska göra för att minska den, inte minst för många små och medelstora företag som inte har den typen av resurser. Med koldioxidräkanaren vill vi göra det lättare att förstå och få en överblick över IT-produkternas klimatpåverkan. När man har kunskap kan man också börja agera, säger Pontus Cederberg, ansvarig relationsförsäljning SMB Norden, Dustin.

Koldioxidräknaren är en gratistjänst som är tillgänglig på Dustins hemsida. Den är enkel att använda och genom att klicka i vilken typ av IT-produkt samt antal får man direkt en uppskattning av sina IT-enheters koldioxidavtryck under hela livscykeln.

– Vår ambition är att ha noll klimatpåverkan i värdekedjan år 2030 och vara helt cirkulära. Ett av stegen mot målen är att driva utvecklingen framåt i hela värdekedjan genom att till exempel hjälpa våra kunder att minska sina utsläpp. Vi ser att koldioxidräknaren är en möjlighet till det och visar dessutom att det går att minska klimatpåverkan genom exempelvis återtagstjänster, återanvändning och val av miljömärkta IT-produkter, säger Pontus Cederberg.


Om koldioxidräknaren

  • Räknaren ger en uppskattning (snarare än exakta siffror) av olika IT-produkters koldioxidavtryck under hela livscykeln.
  • Uträkningarna baseras på genomsnittlig livscykelanalys kg CO₂e, för de vanligaste kategorierna av IT-produkter. Uppgifterna tillhandahålls av IVL Svenska miljöinstitutet och är från 2020.
  • Uppskattningarna kan variera mellan 50 och 100 kg CO₂e när man jämför en viss enhetsmodell med genomsnittliga uppskattningar för enhetskategorin. Resultatet kan också variera jämfört med leverantörernas egna livscykelanalyser på grund av olika beräkningssätt.

Ämnen

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Presskontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Presskontakt Head of Communication +46 70 258 62 94

Fredrik Sätterström

Presskontakt Head of Investor Relations +46 70 510 10 22