Gå direkt till innehåll
Sandra Klackenborn, hållbarhetschef på Dustin.
Sandra Klackenborn, hållbarhetschef på Dustin.

Nyhet -

Dustin uppmärksammar Global Recycling Day den 18 mars

Den 18 mars är det Global Recycling Day, vars syfte är att fira och uppmärksamma vikten av återvinning där resurser är i fokus. Hos Dustin, som är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux, arbetar man dagligen för att vara med och driva utvecklingen mot en mer cirkulär IT-bransch.

– Vi behöver göra omställningen till en cirkulär ekonomi där produkter och material tas om hand på ett ansvarsfullt sätt. Målet är att produkterna ska leva så länge som möjligt och att materialet därefter kan användas igen för att producera nya produkter. Det finns en stor potential inom återtag i IT-branschen, säger Sandra Klackenborn, hållbarhetschef på Dustin.

Efterfrågan på hållbara och cirkulära IT-lösningar genom återanvändning och återvinning har ökat och för att möta den och göra det enklare för företag och offentlig sektor att bidra till en cirkulär omställning har Dustin bland annat:

  • Etablerat återtag av IT-produkter i egen regi på samtliga marknader i Norden och Benelux.
  • Återtagit sammanlagt 423 000 produkter under verksamhetsåret 2021/22.
  • Börjat sälja begagnad nätverksutrustning i samarbete med Cisco.
  • Gått med i det globala partnerskapet Circular Electronics Partnership där syftet är att tillsammans med övriga medlemsorganisationer jobba mot målet om en cirkulär elektronikbransch 2030.

– För oss är det viktigt att kunna erbjuda våra kunder återtag av IT-produkter och öka antalet produkter som får ett längre liv. Genom att göra det tar vi också ett stort steg mot vårt eget mål att vara hundra procent cirkulära 2030, säger Sandra Klackenborn.

Global Recycling Day firas den 18 mars varje år. Bakom initiativet står Global Recycling Foundation.

Ämnen

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Presskontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Presskontakt Head of Communication +46 70 258 62 94

Fredrik Sätterström

Presskontakt Head of Investor Relations +46 70 510 10 22