Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kommuniké från extra bolagsstämma i Dustin Group

Dustin Group AB (publ) (”Dustin” eller ”Bolaget”) har idag hållit extra bolagsstämma. Med anledning av den pågående coronapandemin genomfördes extra bolagsstämman endast genom poströstning med stöd av tillfälliga lagregler. Den extra bolagsstämman beslutade i enlighet med av styrelsen framlagda förslag.

Extra bolagsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, besluta om nyemission av 8 254 587 aktier, motsvarande cirka 8,5 procent av utestående aktier i Dustin, att utges som del av köpeskillingen i förvärvet av Centralpoint Holding B.V. ("Centralpoint").

Extra bolagsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, besluta om en nyemission av aktier med företrädesrätt för aktieägarna i syfte att använda emissionslikviden för återbetalning av kreditfaciliteter som tillhandahållits för förvärvet av Centralpoint. Genom beslut med stöd av bemyndigandet ska styrelsen ha rätt att genomföra företrädesemissionen med en total emissionslikvid om cirka 1,2 Mdkr genom att emittera högst det antal aktier som vid varje tidpunkt ryms inom bolagsordningens gränser avseende antalet aktier och därigenom öka aktiekapitalet med högst det belopp som vid varje tidpunkt ryms inom bolagsordningens gränser avseende aktiekapitalet.

Stämman beslutade även om ändring av bolagsordningens gränser för aktiekapitalet och antalet aktier i syfte att anpassa dessa till emissionsbemyndigandena.

Förvärvet av Centralpoint är villkorat av godkännande från den nederländska konkurrensmyndigheten samt sedvanliga slutförandevillkor. Ytterligare information om förvärvet av Centralpoint framgår av Bolagets pressmeddelande den 13 april 2021. Fullständig dokumentation avseende extra bolagsstämmans beslut finns på Dustins hemsida www.dustingroup.com/sv/bolagsstammor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eva Ernfors, Informationschef

eva.ernfors@dustin.se, 070 258 62 94

Om Dustin

Dustin är en ledande onlinebaserad IT-partner med verksamhet i Norden och Nederländerna. Vi hjälper våra kunder att vara i framkant genom att förse dem med rätt IT-lösning, vid rätt tidpunkt och till rätt pris.

Vi erbjuder cirka 255 000 produkter med tillhörande tjänster till företag, offentlig sektor och privatpersoner. Huvudfokus är på små och medelstora företag. Omsättningen verksamhetsåret 2019/20 uppgick till cirka 13,2 miljarder kronor och drygt 90 procent av intäkterna kom från företagsmarknaden.

Dustin Group har mer än 1700 medarbetare och är sedan 2015 börsnoterat på Nasdaq Stockholm med huvudkontor i Nacka Strand strax utanför centrala Stockholm.

Ämnen


Dustin är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux. Vi hjälper våra kunder att vara i framkant genom att förse dem med rätt IT-lösning för deras behov.

Vi erbjuder cirka 280 000 produkter med tillhörande tjänster till företag, offentlig sektor och privatpersoner. Omsättningen verksamhetsåret 2021/22 uppgick till cirka 23,6 miljarder kronor och mer än 90 procent av intäkterna kom från företagsmarknaden.

Dustin Group har cirka 2 200 medarbetare och är sedan 2015 börsnoterat på Nasdaq Stockholm med huvudkontor i Nacka Strand strax utanför centrala Stockholm.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Presskontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Presskontakt Head of Communication +46 70 258 62 94

Fredrik Sätterström

Presskontakt Head of Investor Relations +46 70 510 10 22